Войната на нерви в родния тенис не спира! Ще позволи ли Гришо да го употребят в мръсната игра?

0
-
-

Войната на нерви в българския тенис продължава. Опозицията, в лицето на Георги Стоименов и клана Малееви, начело с Юлия Берберян, прави всичко възможно да свали от власт настоящия президент на федерацията Стефан Цветков.
Идеята на мениджъра му Георги Стоименов е Гришо да не участва на предстоящия турнир „София Оупън”, което ще накара спонсори и публика да се оттеглят от зала „Арена Армеец”.

Състезанието ще се състои от 4 до 11 февруари, а на този етап няма информация на 100%, че Григор ще участва. Припомняме, че той съобщи на пресконференция в събота за контузия, която може да го извади от така очаквания с интерес турнир.

„Гришо е много разколебан дали да участва или да се оттегли. Вече писахте, че ако отхвърли поканата, ще трябва да върне 380 000 евро, които вече е получил. Носи се слух, че го карат да си извади медицинска експертиза, с която уж да докаже, че има проблеми с рамото. Но ако наистина имаше сериозен проблем, нима щеше да проведе открит урок в Хасково онзи ден, на който присъстваха много деца?

Всичко ще стане ясно тези дни, а може би и в следващите часове. Въпросът е дали Григор ще се поддаде на опитите да го употребят и дали ще „натисне спусъка”, с който да откаже участие на турнира и по този начин войната официално да пламне”, коментират източници на БЛИЦ.

В тенис средите упорито се коментира и категоричния отказ на Димитров да играе за България за Купа „Дейвис”.

„Там вероятно отново го използват, за да махнат Стефан Цветков. Погледнете само за какви интриги има реч. Дали е така в Сърбия? Категорично не. Новак Джокович участва за родината си във въпросния турнир за Купа „Дейвис”.

Ние се надяваме в крайна сметка разумът на Григор да надделее и да го видим съвсем скоро в зала „Арена Армеец”, добавят запознати.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ