Вижте какъв е минималният бюджет на отборите в различните групи

0
-
-

1.6 млн. лв. е минималният бюджет, с който трябва да разполага един клуб в „А“ група, ако иска да оцелее. Това прави по 130 000 лв. на месец.

[sociallocker id=5830]

От тази сума заплатите в никакъв случай не бива да надхвърлят 50%. Останалото са разходи – по отбора, за провеждане на футболни срещи, лагери, екипировка, персонал и т.н.

Между 350 и 400 хиляди лв. е минималната издръжка на един отбор в „Б“ група през този сезон. Това е необходимият минимум, с който клубът може да запази мястото си. Най-много пари са били похарчени в Етър и Септември, където сумите са около 1 милион лева.

150 000 лв. струва издръжката на отбор от челната петица на трета дивизия. Там по-ниските разходи идват от това, че играчите не се водят на заплата, а таксите за участие са по-ниски. В някои клубове има професионалисти, но те се водят на работа във фирми, свързани по някакъв начин с футболния клуб, и заплатите им са на отделно счетоводство.Между 30 и 40 000 лв. е минималната годишна издръжка на клуб от областните дивизии. Най-малко 100 хиляди лева обаче трябват, ако даден отбор иска да спечели първото място и да играе квалификации за място в трета дивизия.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]