Велико Търново в еуфория, очаква се рекорд от 9 хиляди зрители

0

Зрителски рекорд се очаква във Велико Търново за решаващия мач с Царско село, победа в който може да прати „виолетовите“ в елита. Интересът към дербито е огромен и очакванията са да бъде доближена рекордната за последните 15 години тук цифра от 9000 души, колкото имаше на мачовете с Левски и Локомотив (Горна Оряховица).

Местните медии излязоха с призив „Да напълним стадион „Ивайло“. „Етър измина своя път честно и по единствения правилен начин – по естествен път и с времето си. Мястото в елита не се дава, а се извоюва. Нека заедно спечелим тази важна победа“, се казва в призива, подет и от фенклуба на „виолетовите“.

С призив излязоха официално и от Община Велико Търново. „Етър не е фирма, не е бизнес проект, не е средство за задоволяване на нечие его или каприз. Той е част от нашите гордост и достойнство. Етър е част от всеки от нас!“, пише в обръщението на местната власт с призив към великотърновци всички заедно да извоюват победата. Запомняща се хореография готви агитката за мача, а преди двубоя ще има и богата програма с представяне на отборите от школата, повечето от които са първи в своите групи. Билетите за мача с Царско село са в продажба още от днес, като се продават целодневно в ОП „Спортни имоти“, а от 11 до 13 ч. – и на касата пред стадион „Ивайло“.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК