Вдигат Яблонски за дербито с ЦСКА

0

Централният защитник Давид Яблонски почти сигурно ще бъде на линия за дербито с ЦСКА-София през уикенда. Футболистът получи контузия при гостуването на Черно море, придружена то­гава и от наказание заради червен кар­тон. Оттогава той не е играл, след като лекуваше травма. Очакванията са оба­че Яблонски да бъде на линия за срещата с ЦСКА-София, като ако физическото му състояние позволя­ва, дори ще бъде и титуляр. В предните двубои сравнително добра двойка офор­миха Лукин и Пиргов, но чехът може да бъде предпоче­тен пред българския защитник заради физическото си при­съствие. Освен, че е стабилен в отбрана при центрирания, той е кошмар за съ­перника след пър­вия си мач срещу него. Припомняме, че Яблонски първо спечели дузпа, а след това вкара и гол във вратата на ЦСКА-София. Освен това, още едно него­во попадение бе отменено в тази сре­ща. Точно заради то­ва е вероятно той да излезе титуляр до Сърджан Лукин и вместо Димитър Пиргов.

Радостната вест за Николай Митов е фактът, че той на практика ще влезе без кадрови пробле­ми в мача, ако нещо не се случи през седмицата. Наказа­нията си изтърпяха Веселин Минев и Мехди Бурабия, а от санкция успяха да се опазят Антонио Аниете и Бабатунде Адениджи, които ви­сяха на картон от та­кава. В строя отскоро е и Амаду Сукуна, който е още една добра опция за ата­ката. Извън строя остават само трайно контузеният Боян Йоргачевич.

В същото време според „Топспорт“ агент на италианс­кия Аталанта ще бъ­де на „Васил Левс­ки“, за да следи изя­вите на големия та­лант Станислав Ива­нов. Младокът е бил следен и в срещата с Дунав, като итали­анците са останали доволни от изявите му.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК