Валентина Семеренко: Ние нямаме отбор, приключвам със спорта

0
1

Украинската биатлонистка Валентина Семеренко заяви, че на 99,9 процента този сезон е последен в кариерата й. Преди два дни Семеренко направи изявление, в което разкритикува треньора на националния отбор на страната – словенецът Урош Велепец, за това, че не я включи в отбора за щафетата. Украинките приключиха на 11-о място.

„Не се отказвам от думите си! А резултатите от нашата щафета само ги потвърждават. Единствено искам да помоля момичетата за извинение, защото езикът ми беше прекалено груб. Ние реално нямаме отбор, а и няма да имаме, докато е този треньорски щаб, каза още Семеренко.

„Треньорът дори не проведе събрание, не си поговорихме защо ме вади от отбора. Обидно и болно е така да убиват мечтата ми! А след Олимпиадата очаквайте нови сензации. Всичко, което е тайно, ще стане явно. А що се отнася до моята кариера, както вече казах – на 99,9 процента това е моят последен сезон в биатлона. Може дори и по-рано от края на сезона да се откажа“, заяви 32-годишната Семеренко, която през 2014 година в Сочи помогна на страната си да спечели олимпийската титла в щафетата 4 по 6 км. Тя има във визитката си една световна и седем европейски титли.