България има нова златна двойка по акробатика

0
1

България е напът да се върне с гръм и трясък на голямата сцена по акробатика. Надеждата е в можещата състезателна двойка от клуб „Бургас“: Мариела Костадинова от Айтос и Панайот Димитров от Бургас. Тя завоюва сребърните медали при смесените двойки на силния международен турнир в град Пюрс, Белгия. Специалистите отчитат, че сложността на изпълнението им е било е голямо. Смело и безкомпромисно те постигат своя връх, като отстъпват единствено на смесената двойка от Казахстан. За справка, бюджетите между двете държави в този спорт са несъпоставими. България изостава много сериозно в това отношение.

Бургазлиите заемат второто място с резултат 28.00. Този успех действа зареждащо преди големите изпитания през календарната година. Най- сериозното е Световното първенство през април! Мариела и Панайот са възпитаници на известните специалисти в лицето на треньорката Гергана Денева и хореографката Дияна Колева. Техните методи на подготовка в морския град се оценяват високо у нас и в чужбина.

Бургас винаги е бил „люпилня“ на златни акробати. В продължение на години в близкото минало, непобедими у нас и на големите първенства извън граница бяха Радостин Николов и Антон Иванов. Техен откривател и треньор бе легендата Радослав Александров.