БФС бе домакин на футболен турнир за 150 деца

0
1
-
-

Българският футболен съюз бе домакин на футболен турнир по футбол 5 за купа „3-ти март“ с участието на 150 деца, родени през 2010 година. Надпреварата се поведе в многофункционалната зала на Националната футболна база „Бояна“ и бе организирана от Зоналния съвет към БФС – София.

Турнирът се провежда два пъти годишно в Дома на футбола по решение на президента Борислав Михайлов и е част от Програмата за развитие на детския футбол 5, 7 и 9 на Българския футболен съюз, чиято популярност постоянно расте.

Първото издание на надпреварата се състоя в края на 2017-та година.

10 отбора се включиха в тридневния футболен празник между 23-25 февруари: Витоша 13, ДИТ, Локомотив София 1929, Лъвчета, Младост 2015, Национал, Олимпия ФК-София, Славия, Царско село 2015 и ЦСКА-София.

Младите футболни таланти изиграха 24 вълнуващи двубоя с много голове в Дома на футбола. Децата демонстрираха феърплей, показаха своите качества, желание и отдаденост към футболната игра за радост на своите родители и треньори.

Отборът на Олимпия ФК-София спечели турнира, след като надигра на финала Царско село 2015 с 3:1.

Национал завърши на трета позиция в крайното класиране след успех с 4:0 срещу Славия.

На призьорите бяха връчени купи, а всички деца получиха медали, топки и други награди от името на президента на БФС Борислав Михайлов.