Бургас се сбогува с велик спортист

0
-
-

Спортната общественост на Бургас и България се сбогува с големия борец в свободния стил и треньор Ангел Сотиров- Чушката, който почина на 74- годишна възраст. „Страшилището на тепиха“ бе изпратен подобаващо в последния си земен път на траурна церемония в бургаския Гробищен парк. Поклонението бе организирано с активното съдействие на всички клубове по борба в Бургаска област.

Олимпийски, световни и европейски шампиони, спортисти, треньори и ръководители изказаха съболезнования на семейството на Сотиров и склониха глава пред тленните му останки. Лично дойде почетния президент на БФ по борба Валентин Йорданов. Залата бе отрупана с цветя и венци от признателните възпитаници и колеги на Ангел Сотиров. Да му отдаде последна чест пристигнаха негови съотборници от Бургас и националния отбор, както и негови признателни възпитаници.

„Физически загубихме Ангел, но духовно и морално той е с нас. Това, което той остави след себе си като методика на подготовка в тежката атлетика, ще надживее времето. Неговите виждания и практика са толкова прогресивни, че вероятно още много дълго време ще бъдат използвани. Той има много ученици в България и в основата на работата на много треньори е изпитана методика. Трябва да сме му благодарни за това“ бяха единодушни приятели и роднини на Ангел Сотиров. На поклонението дойдоха близо 500 човека.