Бургас избра най-успешните си спортисти, Сияна Базотева в Топ 10

0

Най-успешните бургаски стортисти бяха отличени на бляскава церемония в зала „Бойчо Брънзов“ снощи. Събитието уважиха родни шампиони, изявени треньори, спортни деятели, общественици, бизнесмени, представители на местната власт и много гости.

Спортист #1 според анкетните допитвания стана Радослав Константинов от колоездачен клуб Черноморец. Негови подгласници са Стоян Копривленски от клуб Самурай и Бояна Гелова от клуб по художествена гимнастика Черноморец.

Под #6 в 10-те най попадна и състезателят на клуб по конен спорт „Кан Крум“ Сияна Базотева. Най-големите й постижения тази година са свързани със спечелване на вицешампионската титла при девойките на Държавното първенство в Житница и първо място на Лига „Ген. Крум Лекарски“ в Божурище в изпитания „Домейн Бойяр“, Малък тур – 5- и 6-годишни коне. 17-годишната бургазлийка е постоянен член на представителния отбор на България в балкански и европейски състезания: в Истанбул-Турция, Порто Карас-Гърция, Букурещ-Румъния, Арецо-Италия, Будапеща-Унгария, Винер Нойщат-Австрия и др., където е прозвучал националният химн на Родината в нейни победи. Сияна тренира от 6-годишна възраст, и зиме, и лете е на манежа и всеотдайно обгрижва конете в спортната база. Възпитаник на Природо-математическата гимназия в Бургас, от тази година се премести в ПМГ- гр. Стара Загора, за да може пълноценно да тренира и учи. Там неин треньор е един от топездачите ни Ивайло Бонев.

Тази година феновете също подредиха своите фаворити чрез онлайн гласуване.Начело на техния Топ 10 застана състезателят на СК Вромос Павел Шенков.

По време на церемонията кметът Димитър Николов връчи плакети на хора и фирми, помагали за развитието на спорта в Бургас. Сред отличените бяха аптеки Фаркол и дистрибутора на лекарства Фаркол АД. Призът от тяхно име прие д-р Таня Минчева-Базотева. Двете бургаски фирми винаги са подкрепяли спортни събития и клубовете – лека атлетика, хандбал, баскетбол, шах, конен спорт.

Анкетните допитвания отредиха още Спортни Оскари за Илиана Мичевска в категорията Спортист с увреждания,

Млад талант стана Никол Андонова – лека атлетика, а за Отбор на годината бе обявен Нефтохимик Бургас, набор 2002. В онлайн гласуването наградите бяха дублирани съответно за Христо Светломиров, Александър Стоянов от СК Акулите и волейболистите от Нефтохимик.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]