Бургаски талант ще чупи рекорд на А група

0

Бургаският суперталант Кристиян Добрев ще бъде включен в групата за мача на Ботев Пд с Левски днес. Срещата ще се играе на базата в Коматево. Добрев е само на 15-години, но показва уникални качества. Голяма е вероятността той да вземе участие в мача. По този начин Кристиян ще счупи рекорда за най-ранен дебют в родния елитен футбол. До сега рекордът се държи от Васил Петров, който на 25 март 1989 година е излязъл с екипа на Черно море на 15 години и 9 месеца. Кристиян е с няколко месеца по-млад и ако днес излезе срещу Левски със сигурност ще бие постижението.

Младото чудо е юноша на Нефтохимик, където пет години носи зеления екип и беше лидер на тима. Той е родом от Бургас и често си идва в родния град, въпреки, че тренира с Ботев. Кристиян отиде в Пловдив през лятото на 2014 година, като там бързо се наложи и изпъкна със сериозния си потенциал.

Добрев има безспорни технически качества, а скоростта му е страхотно. На 15 години бяга 50 метра за 6,3 секунди. За справка- великият Игор Беланов, който се смяташе за един от най-бързите футболисти в света, същото разстояние бягаше за 5,8 секунди.

Бъдещето е пред Кристиян Добрев, и дано той да бъде предвестникът на новите по-добри времена в българския футбол.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК