Бургаски талант с уникално представяне в Унгария

0
-
-

Един от големите таланти на българския баскетбол Константин Костадинов обра наградите на турнир, който се проведе в Унгария. Българинът и съотборниците му от Реал Мадрид спечелиха трофея от надпреварата Сент Ищван, която събира най-добрите кадети на Стария континент.

 

Юношата на бургаския  Делфин, който от около година и половина трупа опит в школата Реал, се разписа със 7 точки, 6 борби, 2 асистенции и 1 откраднати топка при успеха на тима си над Мега Лекс във финала с 82:63. Третото място в надпреварата остана за Байерн Мюнхен, който надви Барселона със 70:68.

 

В срещата срещу националния отбор на Унгария до 16 години, в която бодрата смяна на испанския гранд триумфира с убедителното 87:58, Константин Костадинов завърши с 6 точки, 2 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 18 минути на паркета.

В първия си двубой от турнира мадридчани минаха през Байерн Мюнхен със 101:62, а българинът се отчете с 4 точки, 2 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки и 1 чадър за 21 минути.

 

Освен трите поредни победи и златото от турнира, Константин Костадинов си тръгна от Унгария и с наградата от конкурса по забивки към него. Нашето момче показа най-атрактивни изпълнения и преодоля конкуренцията на още трима участници.