Бургаски клуб с бронз от Европейското по Карате-Шинкиокушин в Дания

0

Бронзов медал завоюва състезателката Илиана Аладжова на Европейския шампионат по Карате-Шинкиокушин за юноши и девойки в гр. Роскилде, Дания.

Състезателката на бургаския клуб „Бургас дожо“  се състезава в състава на националния отбор в леката категория до 50 кг. В квалификациите тя не срещна особени затруднения. Тежка бе полуфиналната среща с унгарската състезателка Ваго Грета. В основното време съдиите отсъдиха равенство и бе дадено допълнително време, в което Аладжова отстъпи със съдийско решение.

В другия поток на същата категория другата българска състезателка Сияна Стратиева от СК „Аригато“ – Приморско също завърши с бронзов медал. В полуфиналната среща срещу шампионката в категорията Юлия Кедзиерска от Полша, Стратиева водеше боя убедително и имаше пълно превъзходство. За съжаление постигнатия от нея нокаут съдиите отчетоха като нарушение, в следствие на което й бе наложено наказание. Това доведе до присъждане победата на полякинята.

Треньорите Сенсей Христо Терзиев и Сенпай Лъчезар Димитров са доволни от постиженията, но посочиха, че при по-добро стечение на обстоятелствата можеше и да наблюдаваме български финал в категорията.

Шампионатът в Дания бе организиран от най-голямата световна организация в контактното карате WKO-Shinkyokushinkai. В него взеха участие 340 състезателя от 29 европейски държави. Организацията на домакините бе на изключително високо ниво, а конкуренцията бе страховита. Имаше категории, при които няколко европейски и вицеевропейски шампиони бяха в един поток още при квалификациите. Много именити състезатели отпаднаха след тежките битки. За завоювалите квота това бе последната проверка преди Световния шампионат в категории, който ще се проведе на 1-ви и 2-ри юли в столицата на Казахстан, град Астана.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК