Бургаски клубове плащат непосилни наеми за ползване на общинска база

0

Бургаски клубове са поставени в много неизгодно положение след въвеждането на новата система за финансиране и реализиране на наеми от ползването на общинската база.

[sociallocker id=5830]Някои от тях достигат до месечни сума от над 1500 лева, като на годишна база се стига до 20 хиляди лева наем. Такъв е случаят с КХГ Черноморец, който получава около 9 хиляди лева годишна субсидия от общината, а плаща близо 20 хиляди лева за наеми за ползване на тренировъчните халета в спортна зала „Младост“. „Ние имаме много гъст и интензивен график. Ползваме залата ежедневно, дори ежечасно. Това води до начисляване на много тежки наеми за нашия клуб. Мисля, че е е необходимо да има промяна в начина, по който се определят цените.Има големи разлики за различни клубове, което води до едно несправедливо плащане на наемите. За нас това е много трудно. „- коментира главната треньорка в клуба Мария Калангерова.

В следващите седмици се очаква да се разгори дискусия в града, именно заради наредбата на финансиране на спортните клубове и начисляването на наемите за базата. Част от клубовете са недоволни от начина, по който се определят парите за спорт и искат промяна в тази посока.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]