Бургаски грации повикани в националния отбор

0
-
-

През следващия олимпийски цикъл бургаската художествена гимнастика отново ще има своите представителки. Едни от най-добрите ни състезателки бяха избрани в селекцията за национален отбор жени,

[sociallocker id=5830]

индивидуално. В класирането за основен и разширен състав на старши треньора Ефросина Ангелова места заеха Ерика Зафирова и Полина Иванова.

Ерика Зафирова от този сезон ще се готви при Бела Каратанчева. Бургазлийката обаче дължи всичко на треньорката си в СК „Олимпия 74” Петя Монева, която я изгради като състезател. Със сигурност доброто й представяне в последните сезони ще продължи и през новата година.

Полина Иванова е състезателка на СКХГ „Черноморец”. Възпитаничката на младата и амбициозна треньорка Рада Вражева записа много добра година. Полина се класира пета на Европейското първенство в Израел /отборно/, трета на въже и пета на топка на Световната купа в Лисабон, пета но въже и топка на СК в Писаро, трета отборно и осма в многобой на СК в Минск.

Бургас може да се гордее и със своя единствен мъж – треньор по художествена гимнастика – Николай Боев. Той е наставник на Петя Борисова в бургаския СК „Олимпия”. Борисова стана пета на турнира, съпътстващ Световната купа в София тази година.

27-годишният Николай Боев бе избран в екипа на новия главен мениджър на националния отбор индивидуално жени. С още две свои колежки – Белла Маркова и Марияна Памукова, бургазлията ще е помощник на Бранимира Маркова.

По право в националния състав влизат Невяна Владинова и Катрин Тасева. По регламент двете не взеха участие в селектирането след класиранията им на световното и европейско първенство през изтеклата година.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]