Бургазлии сред най-добрите млади спортисти на България

0

Тенисистката Стела Пеева и боксьорът Иван Атанасов са сред най – добрите млади спортисти за 2016 г. на

[sociallocker id=5830]

България.

Състезателката на бургаския ТК „Авеню” и нейните съотборнички в националния тим – Катерина Димитрова и Денислава Глушкова, бяха обявени за Отбор на годината в шестото издание на класацията за Най- добър млад спортист, организирана от сайт №1 за детско-юношески спорт – Viasport.bg и от S Media. Те събраха 424 точки в допитването. Водени от треньора Крум Крумов националките спечелиха европейската отборна купа за момичета до 12 г. през август 2016 г., като това се случи за първи път в историята на българския тенис.

С вот от 110 точки европейският шампион по бокс за юноши и Спортист № 1 на Бургас и на НСУ „Юрий Гагарин” Иван Атанасов се нареди на 9-о място в класацията.

27 гласа не достигнаха на Ангел Стойков да грабне приза треньор на годината. Селекционерът на юношеския национален тим по футбол се нареди след победителя в анкетата – Асен Пандов, треньор по шопттрек.

Най-добър млад спортист в класацията е 17-годишният плувец Антъни Иванов, който събра 378 точки във вота на спортните журналисти. Той бе награден от спортният министър Красен Кралев. През изминалата 2016 г. Антъни спечели сребърен медал от Европейското първенство за младежи в Унгария на 200 м бътерфлай. Класира се и за полуфинал при дебюта си на Европейското за мъже в Лондон, а плува още и на Световното в малък басейн в Канада, където регистрира 15-о място.

На второ място се нареди 16-годишната състезателка по шорттрек Катрин Маноилова, която е носител на два бронза от Младежките зимни олимпийски игри в Лилехамер, Норвегия. Трето място остана за Ангел Кодинов, кану каяк.

Източник: Burgasnews.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]