Букарев: Извадихме пари за всички нови! С двама от желаните не се получи (ВИДЕО)

0
-
-

Главният мениджър на Левски Асен Букарев разкри, че за всички нови фубтолисти при „сините“ през зимата, клубът е плащал сериозни трансферни суми.

Букарев бе назначен на сегашната си позиция преди няколко месеца и бе натоварен именно с тази задача – да търси нови играчи и да работи основно по селекцията на тима от „Георги Аспарухов“.

До този момент Делио Роси привлече цели шест нови играчи, а Букарес сподели, че за всички тях, клубът се е разделил със сериозни суми.

„За конкретни суми няма да говоря, но за всички тях са вадени пари. Търсим от много време играчи, бяха ни предложени много такива. Няма да крием, че искахме двама играчи, при които обаче, нещата не се получиха. Единия беше нападател, много бързо крило“, коментира Букарев в интервю за предаването „Домът на фубтола“ по DIEMA SPORT.

“Щастливи сме, че тези играчи успяха да дойдат в Левски и искрено се надявам, че те ще вдигнат нивото на колектива и отбора. Щом сме на трето място, явно нещо не върви. Надявам се да сме направили правилните избори. Знаехме, че трябва да вкараме свежа кръв в отбора. Търсихме по-млади футболист, които да останат по-дълги години. Няма гаранция за нито един, че ще се адаптира. Ние се надяваме това да е така, но няма гаранции. Ще направим всичко възможно новите да се адаптират възможно най-бързо към условията, шампионата и обстановката.“

Нашето мнение е, че Ривалдиньо е абсолютно различен като профил от баща си Ривалдо. Надяваме се да последва кариерата на баща си, но той е различен от него. Той е тип таран, който играе в центъра на атаката, има силен десен крак. Пласира се добре.

„Вярваме, че Нашсименто също ще вдигне класата на отбора. Много добър ляв крак, добър изпълнител на статични положения. На добра възраст е от едно добро поколение на Португалия.“

„Станислав Костов бе приет трудно. Обяснено му е и той много добре го знае, че с мъжка игра ще бъде приет от феновете. Той е много добър централен нападател, който се пласира много добре. Характер е като всички македонски играчи.“

„Делио Роси от първия ден, каза че предпочита централния защитник отляво да бъде левичар. Аймен Белаид беше в София на проби няколко дни в Левски и Роси реши да му предложи договор. Белаид не замества Пиргов. Пиргов се оказа, четвърти избор и каза, че категорично иска да напусне и така се стигна до пристигането му в Ботев. Това е цялата сага“, каза още силният човек в Левски Асен Букарев.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]