Броун и Ренан – близнаците от шампионската врата

0

В четвъртък вечерта Хорхе Броун пусна 2 гола в мача с Оборище за Купата на България и това чувствително влоши впечатляващия му баланс до този момент. По всичко личи, че треньорът на шампионите Димитър Димитров за момента няма намерение да фаворизира нито един от вратарите си. Тук принципът не е като популярното клише „мач за мач“, а „мач през мач“. Като се има предвид, че Броун пристигна месец след началото на първенството, то логично е Ренан леко да води на съотборника си с 11 на 10 срещи.

Статистиката на аржентинеца хваща малко повече окото като той е допуснал седем попадения. В трите си срещи за първенство Броун има три сухи мрежи! Аржентинецът удържа престижното 0:0 с Истанбул Б.

Ренан е регистрирал 9 гола в 11-те си срещи, което дава престижното 0,8 попадения на среща. В 40% от срещите си Ренан е останал непронизан от съперников нападател.

Въпреки тези добри показатели, засега и двамата не впечатляват, както го правеше Владо Стоянов в силните си сезони. Това до голяма степен се дължи на факта, че при Димитър Димитров отборът играе много по-прибрано и допуска по-малко положения.

До този момент най-запомнящият се момент на Броун е, когато сбърка паса в мача с Истанбул Б, но впоследствие поправи грешката си с прецизен плонж в краката на съперника си. Ренан пък на няколко пъти през миналия сезон допусна сериозни колебания и показа нестабилност при центриранията, а през това първенство върховата му изява е спасеният удар с глава на Антонио Вутов при равенството с Левски (0:0).

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК