Браво! Намериха важен спонсор за бургаския спорт

0
basein stadion slaveikov
-
-

Спортният комплекс със закрит басейн и игрище за футбол с трибуни и обслужващи сгради в комплекс „Славейков“ ще бъде открит в края на месец март. Това съобщи зам.-кметът Красимир Стойчев по време на днешното заседание на Общинския съвет в Бургас. Той добави още, че вече има намерен генерален спонсор на съоръжението. Кой е той, засега остава тайна по желание на самия спомоществовател.

Днес местният парламент гласува да се отдадат под наем за срок от 10 години, чрез публично оповестен конкурс, части от спортното съоръжение. Става въпрос за кафене с площ 185 кв.м, разположен в северозападната част на партерното ниво и открита тераса с площ 250 кв.м, находяща се в североизточната част на сградата. Общата начална конкурсна цена на годишен наем е 24 550 лева.

Общинският съветник от опозицията Евгений Мосинов настоя обектът да се отдаде под наем за 5 години, а не за 10. Зам.-кметът Стойчев обаче отхвърли това предложение с аргумента, че комплексът няма изградено отопление и климатизация, затова идеята е новият наемател на кафенето да инвестира в това, като придобивките ще останат за ползване и след изтичане на договора за наем.