Ботев продължава напред в Лига Европа (СНИМКИ+ВИДЕО)

0

Ботев Пловдив победи Партизани- Албания и продължава напред в турнира за Лига Европа.

Първият двубой в Албания бе спечелен от канарчетата с убедителното 3:1.

Около 7 хиляди запалянковци на пловдивчани подкрепяха своите любимци на стадион „Лазур“ в Бургас.

Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на гостите. Тодор Неделев стреля опасно в 5-ата, но на сантиметри покрай десния страничен стълб. В 20-ата минута Тодор Неделев изпълни перфектен пряк свободен удар от 20 метра фронтално срещу вратата, но нацели напречната греда. Топката се върна обратно към футболиста на пловдивчани и последва нов опасен шут, който излезе в аут.

Натискът на Ботев даде резултат в 22-ата минута. Тогава добра атака на българския тим отдясно завърши с центриране на Лъчезар Балтанов към Фелипе Бризола, който след летящ плонж с глава не остави шанс на Ходжа – 1:0 за пловдивчани.

До края на полувремето домакините контролираха играта и не позволиха на Партизани да застраши сериозно българската врата.

След почивката Ботев продължи да има надмощие и в 54-ата минута можеше да вкара втори гол, но Цветомир Панов не успя да преодолее Ходжа, останал очи в очи с албанския страж, а секунди по-късно шут от воле на Косоко бе спасен от вратаря.

Атаките на канарчетата продължаваха, но като, че ли в действията им личеше, че този резултат ги задоволява. От своя страна гостите явно нямаха футболни аргументи за да опитат нещо повече. Все пак при техни атаки на два пъти се налагаше Чворович да се намесва и да показва високата си класа. Времето течеше, като видимо отборът, който имаше повече качества и умения, както и по – добри футболисти бе Ботев.В последните минути Косоко имаше изгодно положение, но не успя да отбележи втори гол. В крайна сметка пловдивчани заслужено продължават напред и ще се борят в следващия кръг от турнира за Лига Европа.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 99. Чворович, 2. Панов, 4. Генев, 7. Бризола, 8. Неделев, 11. Тасев, 14. Яя Меледже, 17. Балтанов, 20. Косоко, 23. Минев, 70. Димов

ПАРТИЗАНИ: 12. Ходжа, 5. Красня, 7. Фили, 10. Бата, 15. Котобели, 19. Траши, 22. Ибрахими, 31. Фейзулаху, 36. Атанда, 77. Прогни, 88. Вила