Ботев гостува на Славия

0

Днес в 18:45 часа отборите на Славия и Ботев (Пловдив) ще се изправят един срещу друг в среща от 2-ия кръг на Първа професионална лига. Всеки от двата тима ще опита да постигне първа победа за сезона. В миналия кръг “белите” измъкнаха престижно равенство 1:1 срещу ЦСКА-София, докато “канарчетата” се изложиха на свой терен в Коматево и паднаха с 0:1 от Пирин (Благоевград). Сега пловдивчани ще опитат да се върнат на победния път, но тимът ще има и едно наум за предстоящия двубой с Маритимо в Лига Европа през следващата седмица.

Двата тима имат доста изравнен баланс на срещите помежду си в елита до момента. В изиграните 120 мача всеки от тях е записал по 48 победи, а 24 срещи са завършили наравно. Ботев има леко предимство само в головата разлика – 186:183 отбелязани попадения.

Славия обаче върви по възходяща линия откакто Златомир Загорчич пое тима. “Белите” все още нямат загуба под негово ръководство в първенството. Освен това тимът от “Овча купел” е в добра серия от 4 поредни домакинства без поражение, което дава още поводи за оптимизъм. В същото време Ботев загуби последните си три гостувания в елита. Добрата новина за отбора от Пловдив обаче е, че последният му успех далеч от дома е именно срещу Славия в края на миналия сезон.

В състава на домакините единственият проблем е отсъствието на контузения Емил Марков. Очаква се “белите” да започнат мача с Петков под рамката и Теодорос, Велков, Христов и Венков в защита. Велев и Карабельов ще действат в средата на терена, а Узунов и Йомов ще бъдат на крилата. На върха на атаката ще стартира Димитров, а зад гърба подкрепа ще му оказва Минчев.

В същото време в Ботев е без Йордан Минев в този двубой. Треьнорът Николай Киров най-вероятно ще заложи в този мач на Кайзер на вратата и Панов, Терзиев, Димов и Марин в отбрана. Меледже ще бъде в ролята на опорен халф, а Косоко и Неделев ще започнат на крилата. Бризола и Балтанов ще действат в центъра на полузащитата, а сам в предни позиции ще стартира Виана.
Първа професионална лига, 2 кръг:

СЛАВИЯ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Петков, Теодорос, Велков, Христов, Венков, Велев, Карабельов, Минчев, Узунов, Йомов, Димитров

БОТЕВ: Кайзер, Панов, Терзиев, Димов, Марин, Меледже, Балтанов, Бризола, Неделев, Косоко, Виана

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Станислав Ставров
Начало: 18:45 часа

sportal.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК