Боксьор отвя конкуренцията за Спортист №1 на Спортното училище

0

За втора поредна година боксьорът на БК „Победа-Черноморец” Иван Атанасов спечели номинацията за Спортист №1 на спортно училище „Юрий Гагарин”. Бронзовият медалист от европейското първенство по бокс за младежи и многократен шампион бе избран измежду 15 кандидатури. Треньор на младия национал е Радослав Суслеков.

По традиция в края на календарната година ръководството на спортното училище награди най-изявените си спортисти. На скромна церемония, този път състояла се в стола на учебното заведение, купи и грамоти получиха състезателите и техните треньори, намерили място в Топ 10 на „Юрий Гагарин”. И тази година броят на наградените премина извън рамката на десетте, но в сравнение с предходната, когато бяха номинирани общо 22-ма, този път отличниците в спорта са 15.

Места в призовата тройка заеха двама национали: Бояна Гелова (трето място на ЕП по художествена гимнастика ансамбъл девойки) от СКХГ „Черноморец” с треньор Ана Бошева, и Дениз Карягин (четвърто място на ЕП по волейбол за юноши до 17 г., балкански шампион в същата възраст и шампион на България с мъжкия тим на „Нефтохимик 2010”) с треньор Найден Найденов.

Четвъртите места си поделиха: петият в Европейската ранглиста по тенис за възрастта си състезател на ТК „Авеню” Антъни Генов и сребърен медалист от ЕП за момчета, с треньор Стефан Пантов; и Димитър Ангелов – борба свободен стил, пети на ЕП за кадети, държавен шампион, с треньор Илиян Стефанов.

Пети в класацията е борецът в класическия стил Кирчо Илиев (7-и на ЕП за момчета, държавен шампион), с треньор Златомир Стоянов. На шесто място се нареди още един борец – Даниел Веселинов (12 място на СП за юноши, 9-и на ЕП, 3-и на Балканиадата и държавен шампион в свободния стил), с треньор Илиян Стефанов.

Спортната акробатична двойка Мариела Костадинова и Панайот Димитров (9-и на ЕП з младежи до 19 г. и държавни шампиони) заеха 7-ма позиция. Треньор на акробатите в клуб „Нефтохимик” е Гергана Денева.

Двама възпитаници на училището заеха 8 –то място. Това са Кристислав Радев (класическа борба, пето място на Балканиада – кадети, държавен шампион, треньор Николай Дачев), и Ванеса Димитрова (националка в щафетата 4х100 м св.ст., държавен шампион-жени, треньор Янчо Стойчев).

Последните две места си разпределиха: на 9 място – Стоян Йорданов (св. борба, държавен шампион-кадети, треньор Николай Милков) и Дилян Дерменджиев (л. атлетика, национален шампион-юноши ст. Възраст, 3 място на националния шампионат за мъже, треньор Вера Петкова), а на 10 място – Мехмедемин Мехмедемин (футбол-3 място с „Нефтохимик” от ДП до 15 г., треньор Милен Христов), Цветан Мустафов (свободна борба, многократен шампион – кадети, треньор Илиян Стефанов) и Жулиан Милчев (вдигане на тежести, държавен шампион-кадети, треньор Георги Марков).

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]