БОЖИе наказание за римейк на Гаджев! „Герена“ не е приют за безработни футболисти

0

Левски най-после тръгна по верен път. Това е тенденцията от последните месеци, която се е загнездила в съзнанието на „сините“ фенове. Голям треньор, лъскави звезди, бляскави вечери, помпозни преговори пред камерите… Все повече Левски от клуб се превръща и в добър медиен продукт.

В тази връзка последните две спрягани за „Герена“ имена биха се вписали идеално – първо Ники Михайлов, после и Валери Божинов. И двамата са способни да вдигнат шум около себе си до небесата. Ще се говори за Левски в медиите през ден. Но няма да се говори по този, позитивния начин, както се случва покрай Габриел Обертан, а по-скоро „сините“ ще минат в „жълтия“ сектор. А това просто не е необходимо. Божинов може да се окаже едно БОЖИе наказание за Левски в този момент. Веднъж вече бе приет като месия и не направи почти нищо.

Сега, няколко години и няколко неуспешни тура по света по-късно, няма причина да смятаме, че ще е различно. На „Герена“ тъкмо си намериха двама що-годе сносни напатели в лицето на Жуниор Мапуку и Серджиу Буш, между които има здравословна конкуренция за място на върха на атаката. Не е необходимо в тази компания да се набута и Божи 86, който с тази визитка няма как да е резерва. Както нямаше как и Ники Михайлов да е резерва на Божидар Митрев. Взимането на двамата би било скъпо и напълно ненужно удоволствие.

Да не говорим и, че Валери Божинов много започва да ни напомня на Владимир Гаджев. След всеки неуспешен опит да заиграе в чужбина Влади все се спрягаше и се връщаше на „Герена“. Дори и това лято тренираше сам на стадиона и чакаше ли чакаше предложение, което слава Богу не дойде. Божинов вече е същият. Напуска Партизан, веднага е спряган за Левски. Уж иска да се върне, но всъщност не съвсем, защото чака първо оферти от къде ли не. Сега пак е така. Уж искал само да поддържа форма, но пък нямал нищо против да се върне. Не, Левски има нужда първо от добри футболисти и после от хора, които без увъртания искат да са на „Герена“. И не е приют за безработни футболисти. Божинов за момента не е направил заявка нито за едното, нито за другото. По-добре е Левски да продължи по своя собствен възходящ път.

Източник: Стефан Дачев/ „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]