Боби или Любо? Вижте мнението на Валентин Михов (ВИДЕО)

0

Бившият президент на БФС и БФЛ Валентин Михов гостува в студиото на „Спорно за спорта“ с коментар за родната футболна действителност, за това кой е по-достоен кандидат за председател на Футболния съюз и има ли начин да се подобри състоянието в клубовете.

„Аз мисля, че ще има и други кандидати. След Нова година тръгваме на работа и тогава вече трябва да се видят стратегии, за да може да коментираме. Мисля, че до 16 февруари трябва да има още 1-2 кандидатури“, смята Михов.

„Където и да е бил, Любо Пенев е прекрасен футболист, но тук говорим за управленчески опит, за стратегия. Не мисля, че БФС е място за обучение. Аз не съм адвокат нито на Михайлов, нито на Пенев, но има много позитивни неща, които Боби направи, нещата които куцат са в съдийството, което наблюдаваме и в цяла Европа“, обясни Михов.

„Дайте ми конкретика – къде е слабостта в управлението? Този човек, който предлага нова стратегия, просто трябва да покаже нещо, а фактите говорят в полза на Боби Михайлов“, допълни Михов.

По въпроса за автентичността на ЦСКА – София и ЦСКА 1948, Михов заяви: „Трагедията ще настъпи, когато и двата отбора са в А група. Според мен и двете ръководства трябва да намерят стиковката. Аз съм един от хората, които са променяли емблемата, за да станем наследници на АСЕТ 23, занимавах се с цялата документация тогава. Така че, моят отбор е ЦСКА в А група, искам да го гледам там. Това ми е мнението простичко и ясно, без да ходатайствам“.

„Трябва да има конкуренция на манталитета – съревнование на можещи, а не на плюещи хора“, смята Михов.

„Трябва да намерим култивирано обръщение към феновете на футбола – те са обичащи хора, не тълпа. Благодаря на привържениците на всеки клуб затова, че те са на стадионите. Трябва да им обърнем внимание, защото никой не работи с тях. И тези хора трябва се обединят – те имат нужда от това, с разделение до никъде няма да стигнем“, каза на финала на разговора Вальо Михов.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]