Благо Митрев започна с разгромна победа в Германия

0

Доскорошният изпълнителен директор на Нефтохимик (Бургас) Благомир Митрев стартира с убедителна победа новата си кариера като треньор на германския Ерфурт Норд. Митрев напусна бургаския отбор, който се бори за оцеляването си в елита в края на март заради предложение от германския тим.

Неговият отбор Ерфурт Норд разгроми с 5:2 като домакин Мителхаузен 1898 в среща от 21-ия кръг на Крайслигата Ерфурт-Зьомерда (шесто ниво на футбола в Германия). Пет кръга преди преди края отборът на Благо Митрев заема 6-о място от 14 отбора с 31 точки, но е далеч от лидера и фаворит за промоция Унион (Ерфурт). Два гола за отбора на Ерфурт Норд вкара Свен Шефер, а също два добави Бенямин Грюнвалд.

Легендата на Нефтохимик обаче има друга задача. Той трябва да огледа сегашните футболисти, а също така и да набележи играчи от другите отбори от лигата за следващия сезон. Амбициите на ръководството на Ерфурт Норд са още това лято да купят лиценз на отбор от четвърта или пета лига и да скочат с едно или две нива нагоре.

През миналата година Благо Митрев водеше състава на Харц 04, също от Ерфурт, но в седма лига. Работата му не остана незабелязана в града и сега той получи предложение от по-богат и по-амбициозен отбор, макар също в аматьорските лиги на провинция Тюрингия.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК