Благородна кауза! Общински съветник дарява заплатите си за здравеопазването на Бургас

1
-
-

Общинският съветник от СЕК Константин Бачийски обяви още с встъпването си в длъжност в предния

[sociallocker id=5830]

местен парламент, че всички заплати, които му се полагат, ще бъдат дарени за здравеопазването на Бургас. Мотивът му беше, че е влязъл в политиката с идеална цел, а не да получава облаги и ако времето, което влага в общественополезна дейност, го влага в собствения си бизнес, ще спечели много повече пари, отколкото като общински съветник.

„Аз съм влязъл в политиката, не за да взема нещо от нея, а за да дам нещо от себе си за подобряване условията за живот в нашия регион”, каза общинският съветник от СЕК.

Бачийски е избрал да дари заплатите си за подпомагане здравеопазването на Бургас. Целта е да се закупи оборудване, което може да се използва от голяма част от бургазлии, а не да се подпомага някаква индивидуална кауза. До момента има няколко предложения и тъй като не може да бъдат решени всички проблеми в региона, ще бъде реализирана идеята, която бургазлии считат, че е най-необходима.

Може да дадете вашето предложение или да подкрепите някоя от идеите на анкетата във Фейсбук – ТУК.

Сред вариантите са: c-arm мобилен рентген за снимки по време на операция за операционен блок за съдова хирургия УМБАЛ-Бургас, хирургически микроскоп за неврохирургията в УМБАЛ-Бургас, кувьоз за неонатологичното отделение на УМБАЛ-Бургас, болнични легла за пациентите на лечебното заведение. Бургазлии сами могат да дават предложения, ако сметнат, че има по-належащи нужди. Общинският съветник ще разгледа внимателно  всяко едно предложение и за в бъдеще ще търси начин за тяхното реализиране.

Предложението, събрало най-голяма подкрепа до 28-ми декември (сряда) т. г., ще бъде финансирано.

Известно е, че Константин Бачийски многократно е подпомагал здравеопазването в региона. Той е дарявал оборудване и е подпомагал обучението на медицински персонал в различни лечебни заведения.

Бургазлии сами определят каузата, давайте вашите предложения къде има най-голяма необходимост. Своя вот в анкетата може да дадете ТУК.

Източник: flagman.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Маргарита Атанасова
Маргарита Атанасова
7 години по-рано

В града няма оборудване и специалисти в случай на изгаряния. Вследствие на инцидент, ни се наложи сами да откараме пострадалия във Варна, където е най-близката клиника по изгаряния.