Битката с Лудогорец – изпит за „старите пушки“

0

Четвъртфина­лът срещу Лудогорец за Купата на България ще бъде своеобразен тест за „старите пушки“ в състава на Локо (Пд), научи „Мери­диан Мач“. Старши треньорът на „чер-но-белите“ Едуард Ераносян ще под­ложи на изпит го­ляма част от ос­новните си футбо­листи, а причината е, че на опитните играчи като Мартин Камбуров, Ки­рил Котев, Ванчо Траянов и помощ­никът на Едо – Александър Тунчев, договорите им изтичат през лято­то. Именно в дву­боя срещу петк­ратните шампиони наставникът на „смърфовете“ иска да види КПД-то на ветераните. Едо е на мнение, че фут­болистите с по-го­лям опит трябва да се докажат в сре­щи именно като та­зи с Лудогорец, ко­гато всеки един от тях трябва да хвър­ли много повече физическа сила. До края на шампи­оната и мачовете за Купата, Ерано­сян ще вземе ре­шение дали Камбуров, Котев, Трая­нов и Тунчев ще могат да бъдат по­лезни и през след­ващия сезон на Първа лига. Други­ят, който е с изти­чащ договор е ма­роканският нацио­нал Ясин Ел Харуби. Вратарят твър­до отказва да под­нови контракта си, тъй като босът Христо Крушарски вдига заплатата му с едва 1000 евро на месец. Има дос­та оферти към стража, но засега относно бъдещ трансфер има за­тъмнение.

Шефовете на ти­ма от парк „Лаута“ намалиха билетите за предстоящия четвъртфинал за Купата на Бълга­рия срещу Лудогорец. На Централ­ната трибуна ще се влиза за 10 ле­ва вместо 12 лева, на „Спорт клуб“ – 5 лева, а не обичай­ните 7 лева, а це­ната за „Бесика“ се запазва на 3 лева.

В същото време треньорът на Лудогорец Георги Дер­менджиев възна­мерява да направи някои промени в своя стартов със­тав за разлика от победата над ЦСКА-София с 2:0 на „Армията“. Не е изключено, почив­ка да получи голо­вата машина на „орлите“ Клаудиу Кешерю, който мо­же да бъде заме­нен на върха на атаката от Кафу, което пък ще отво­ри място за Върджил Мисиджан. Също така Густаво Кампаняро може да излезе до Абел Анисе в средата на терена, докато Хосе Паломино навярно ще остане на пейката за сметка на Игор Пластун. И този мач ще бъде про­пуснат от капитана Светослав Дяков, който може да бъе вдигнат за дербито с Левски, кое­то е на 14 април. Ясно е, че още дълго време извън състава ще е титу­лярният вратар Владислав Стоя­нов.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК