Ексклузивно в KS: Бизнесмен възражда баскетбола в Бургас

0

Бургаският предприемач Ивайло Славов ще възражда баскетбола в града, научи ексклузивно KotaSport.com. Той ще поеме издръжката на БК Черноморец, като според предварителни данни ще осигурява между 300 и 400 хиляди лева на година.

Славов е собственик на компанията Белпрос, която е един от лидерите в софтуерния бизнес. От петима специалисти през 2010 г. групата на „Булпрос“ към днешна дата има над 1000 служители, част от които са извън България в други компании, където тя има мажоритарно участие. Фирмата е един от големите играчи в бранша.

Самият БК Черноморец беше в много тежко състояние, но с новия финансов благодетел клубът ще си стъпи на краката. Оперативен фактор ще е бившата звезда на отбора Васил Стоянов. Той ще бъде най-вероятно новият изпълнителен директор.

Вече се работи по селекцията и привличането на нови играчи. Бургаският баскетбол беше поставен на колене в последните години. Със стартирането на нови проект се очаква този спорт да получи мощен импулс, като всички очакват добрите традиции на Бургас в тази игра да се възродят.