Бивш „шейх“ прави фурор в Германия

0
-
-

Под ръководството на българския треньор Илия Груев Дуисбург зимува като лидер в III лига на Германия и за момента следва целта си – завръщане във Втора бундеслига.
Както е известно, Груев е бивш играч на Нефтохимик. Той беше част от легендарния тим от средата и края на 90-те години. Докато играеше в Бургас, Илия получи и повиквателна за националния отбор и дори вкара гол в световните квалификации. Груев беше в състава на Нефтохимик от 1995 до 2000 година и остана завинаги в сърцата на зелените фенове с пълната си всеотдайност на терена и проявите на футболна благородство. През лятото на 2000 година то бе продаден в Дуисбург за 200 хиляди марки. В последната година той води именно този отбор.

Договорът на бившия национал изтича в края на сезона. Изданието liga3-online.de посочва 5 причини, заради които клубът трябва да преподпише с Груев. Първата е логична – Дуисбург е на върха в класирането.

За 19 отминали кръга “зебрите” са спечелили 1,53 т. на мач, което е много висок показател спрямо предишни престои на отбора в това ниво на немския футбол. Вторият мотив за нов контракт на Груев е това, че той постига успехи с постоянство.

Причина №3 е фактът, че от една рехава защита той успя да направи крепост. Добродетелите на Груев като личност и добрия му синхрон в работата със спортния директор Иво Гърлич са последните две.