Бивш футболист произвежда коняк

0
-
-

Когато професионалните спортисти прекратят кариерата си, пред тях се отварят множество опции. Някои стават телевизионни анализатори, други се посвещават на образованието, а трети – просто фалират. Бившият футболен защитник Оливие Тебили обаче избира друг път – коняка.

Тебили, който има 18 мача за националния отбор на Кот д’Ивоар и дълга кариера на Острова с отборите на Шефилд Юнайтед, Селтик и Бирмингам, понастоящем е на 41-годишна възраст.

Бившият футболист прекарва сериозна част от времето си в грижи за своето лозе, намиращо се в Западна Франция, което след това превръща в коняк.

Любовта на Тебили към гроздето не се заражда случайно. Родителите му се местят от Кот ‘дИвоар във Франция, когато той е малко дете.

В тинейджърските му години често се случва да работи по нечие лозе през лятото, без да подозира, че това, което е било източник на джобни пари, след години ще се превърне в негов собствен бизнес.

Когато подписва първия си професионален договор едва на 18-годишна възраст, младият футболист веднага инвестира в няколко хектара лозя.

Неговото семейство поема грижата за лозята, докато Тебили се посвещава на кариерата си, чийто връх е участието с отбора на Кот д’Ивоар на турнира за Купата на африканските нации.

SPORTAL