Бивш служител в БФС със зловещи разкрития: Агитират делегати с по 300 лв да гласуват за Боби Михайлов (ВИДЕО)

0
-
-

Бившият шеф на фалиралото дружество ПФК Локомотив София и бивш селекционер за националните отбори за Северозападна България Ивайло Аспарухов и ексфутболният съдия Калин Людмилов гостува в студиото на „Спорно за спорта“ по bitelevision.com с коментар за корупцията в родния футбол, случващото се в БФС, съдийството и това трябва ли Любо Пенев да бъде избран за нов шеф на родната футболна централа.

В началото на разговора Аспарухов изложи аргументи за това как фалита на ПФК Локомотив Сф е можело да бъде предотвратен и намекна, че финансовият крах е бил умишлен.

Аспарухов призова кандидатите за председател на БФС, които до момента са настоящият Борислав Михайлов и Любослав Пенев, да излязат на дебат и да си покажат платформите.

По думите на Аспарухов, самият Михайлов е един от хората в БФС с конфликт на интереси. Правят се турнири за деца и с парите те биват изпращани в хотела на Йордан Лечков. Редно ли е това, попита риторично Аспарухов.

Той обаче не скри позицията си в подкрепа на Любослав Пенев. Клубовете желаят промяна, но от БФС агитират, че ако гласуват за Михайлов, всичко ще бъде добре. Ще им бъдат платени суми по 300-400 лв, като на избори, заяви Аспарухов.

„Аз съм сигурен, че г-н Михайлов пак ще излъже своите делегати както преди една година, когато пак ги беше събрал и каза, че ще върне всички пари. И как им ги връща – с пет топки и 15 екипчета, това е срамота!

Хората искат промяна, но се страхуват, а със страх нищо не се получава“, категоричен е Аспарухов.

Позицията му беше подкрепена и от бившия съдия Калин Людмилов, който заяви, че конфликтът на интереси и шуробаджанащите са навсякъде, не само в съдийството.

„В съдийството и да искаш да отстояваш позиции и да имаш мнение – не може. Удобните на деня са с предимство – синове, племенници, бивши съдии, настоящи ръководители. Критериите и предимството са да си близък до някого, да си човек на някого – ако си роднина още по-добре“, категоричен е Людмилов.

Относно похвалите на председателя на УЕФА Александър Чеферин към Борислав Михайлов, бившият рефер коментира, че не може да си авторитет пред хора в чужбина, докато в собствената си държава не си и се криеш като не ходиш на мачове.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]