Бивш президент на Левски отряза Любо Пенев: Няма да се занимавам с глупости!

0

Бившият президент на „Левски“ Томас Лафчис отказал да влезе в екипа на Любослав Пенев за конгреса на БФС, пише „24 часа“. Бившият национален селекционер още не е обявил хората, на които ще разчита в битката срещу Борислав Михайлов.

„Казах му, че за мен мачът е свирен и няма да се занимавам с глупости“, заяви Томас Лафчис, който в момента е на почивка със семейството си в Австрия.

„Не приемам това състояние на българския футбол. Не мога да разбера на какво се радваме, но не ми се занимава. Били сме добре финансово, а са взети заеми. Няма приходи, само разходи“, допълни той.

За сигурно име в екипа на Любослав Пенев се смята това на спортния директор на ЦСКА Пламен Марков. Двамата бяха заедно в националния отбор, но в обратната ситуация. Пенев бе помощник на Марков. Имало и някакви преговори с Красимир Балъков, но той предпочел да работи в родния „Етър“, като днес се очаква да вземе цялата спортно-техническа власт в клуба. Заради това се бави и обявяването от страна на Любослав Пенев на хората, на които ще разчита.

Очаква се Михайлов да направи минимални размествания от сегашния състав на изпълкома, ако запази президентския пост за четвърти мандат, което е много вероятно. Ще си тръгнат някои от клубните президенти, които и без това отсъстват от заниманията. Твърдо аут е Николай Гигов, който си тръгна от „Локо“ (Сф) и повече не иска да се занимава с футбол.

Аматьорският „Ботев“ (Болярово) пък смята да издигне Ивайло Дражев. Това вероятно ще доведе до съдебна сага след конгреса, ако той не бъде допуснат.

Член 32, алинея 2, точка 2 от устава на БФС забранява президентът да е осъждан за умишлено престъпление от общ характер, което е доста колебливо определение. Бившият президент на „Черноморец“ бе осъден 7 години за две катастрофи с жертви, но те са в графата неумишлени.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]