Бивш национал: Христо Янев е неудобен за повечето хора

0

Бившият младежки национал Славчо Тошев разказа за тежката загуба в Теплице с 0:8, която записахме през

[sociallocker id=5830]

2001 година. Ден след като ни размазаха на ниво младежи, Чехия ни разказа играта и при мъжете – 6:0. Бившият вратар на Септември (София), Славия и Ботев (Пловдив) се върна назад във времето.

„Организацията на срещата бе много объркана. Преди мача се знаеше, че се класираме при какъвто и да е развой на мача. След това ни съобщиха, че не е точно така. Два часа преди първия съдийски сигнал ми казаха, че не трябва да губим двубоя. Концентрацията ни липсваше. Мислехме, че отиваме да играем мача с чехите без напрежение. Просто да мине, но в последния момент ни се объркаха плановете.

Събитията около самия двубой се развиха изключително добре за Чехия и зле за нас. Потръгна им играта. Техният отбор беше много силен. Погледнах към таблото около 65-ата минута. Там пишеше 8:0. Тогава си помислих, че ще ни бият с 15 гола разлика. Всяка втора минута чехите имаха голови положения. Ако топката не беше в мрежата, ме удряше я в главата, я в гърдите. Не ми беше приятно да получа 8 гола, но такъв е футболът. Гледам да не живея в миналото, защото то не може да се върне.

Колко се е променил Христо Янев след онази загуба? Янев е много интелигентно момче. Не се чуваме, но сме запазили добро приятелство. Винаги се поздравяваме като се видим. Много е умен, има богат речник. Той е човек, който е неудобен за повечето хора, както стана и в ЦСКА. Янев се промени много оттогава. Той придоби много нови знания, благодарение на които пожъна успехи като треньор. На хората като него трябва да им се дава шанс, а не да се сменят като носни кърпи“, сподели Тошев пред „България днес“.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]