Бивш играч на Черноморец отива зад решетките?

0
-
-

Тричленен състав на Върховния касационен съд върна за преразглеждане делото срещу футболиста на Монтана Борислав Балджийски.

Припомняме, че през лятото на 2013 година той удари с юмрук в лицето юриста Петър Алексов заради обидна реплика към приятелка на играча. Последва падане и удар в метална шахта, причинил на Алексов черепно-мозъчна травма и смърт.

През 2016 година състав на Столичния градски съд осъди Балджийски на 4 години ефективно, но колегите им от Апелативния съд замениха присъдата с 3 години условно плюс 5 години изпитателен срок, с което футболистът остана на свобода.

Сега Върховният касационен съд реши, че е нужна по-сериозна присъда, тъй като целите на наказанието няма как да бъдат постигнати с отлагането на изтърпяването му и се произнесе, че при решението на Апелативния съд не е съобразено това, че престъпното деяние е причинено с „ненужна агресия, многократно надхвърляща повода за конфликта„.Самият Балджийски е и  бивш футболист на Черноморец, по времето на втория престой на Димитър Димитров – Херо.