Бивш голмайстор на Литекс скандализира: В България е истинска джунгла, не можеш да вярваш на никого

0
-
-

Бившият голмайстор на Литекс Бьорн Йонсен се изказа изключително негативно за престоя си в България. Пред “American Soccer Now” роденият в Ню Йорк нападател определи родната действителност като

[sociallocker id=5830]

“джунгла”, а хората – като такива, на които не може да имаш абсолютно никакво доверие. Настоящият нападател на шотландския Хартс, който записа 46 мача и 20 гола с фланелката на “оранжевите”, не иска и да чуе за нов гастрол в Първа професионална лига. Припомняме, че Йонсен си тръгна със скандал от България, като получи служебна картотека от ФИФА. Атаките му пък идват само няколко дни след тези на друга бивша звезда на “люляците” – Данило Асприля.

“Отидеш ли веднъж там, където бях аз, е много трудно да си тръгнеш. Смятах, че е най-добре да напусна България, защото бях скептичен относно хората. Там е истинска джунгла. Винаги трябва да си нащрек и не можеш да имаш вяра на никого. Моят адвокат ме попита: “Искаш ли да продължиш престоя си в България?” Казах му, че съм сигурен, че ако остана, няма да стигна доникъде”, връща се към дните си край Покрития мост Йонсен.

“Очевидно е, че имах желание да се развивам на място, където можех да се чувствам сигурен и където можех да бъда забелязан с изявите си. Мечтая да стигна дори до националния отбор на САЩ. Имах късмет, че Хартс следеше ситуацията, бе наясно с качествата ми и се свърза с мен с предложението да се присъединя към клуба”, допълва още Бьорн.

Със силните си изяви си напоследък 25-годишният американец, който притежава и норвежки паспорт, си спечели титулярно място в състава на “сърцата”. Според медиите отвъд Океана пък Йонсен, който има 4 гола в 15 срещи до момента и през ноември бе избран за „Играч на месеца“ в Шотландия, е попаднал в полезрението на новия селекционер на САЩ Брус Арина.

Източник: sportal.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]