Бивш „армеец“ убедил Алберг за ЦСКА

0

Офанзивният халф Роланд Алберг (27 г.) се е посъветвал с бившия играч на ЦСКА Грегъри Нелсън дали да премине при армейците, разбра „Тема Спорт“. Двамата са имали разговор в края на миналата седмица, като Алберг се е интересувал от ситуацията около клуба и условията за живот в София. Нелсън е дал добри препоръки на своя сънародник, като му е казал позитивни неща за клуба, града и публиката.

Грегъри беше част от червените от лятото на 2010 г. до началото на 2012 г. (37 мача и 5 гола в елита), след което премина в Металург Донецк. Алберг и Нелсън пък се познават от над 10 години – били са заедно в школата на холандския АЗ Алкмаар. Макар Грегъри да е с две години по-голям, двамата се засичат в академията и още тогава са поддържали приятелски отношения.

През последните два сезона Алберг е имал статут на резерва в тима. Коронната позиция на холандеца е зад нападателя, но може да играе и като ляво крило. В част от мачовете му за Филаделфия през този сезон Алберг е бил използван именно по фланга.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]