Берое се прости с Европа

0
-
-

Носителят на купата на България по баскетбол Берое претърпя втора загуба от белгийския Белфиус Монс-Айно във втория квалификационен кръг от турнира за Купата на ФИБА Европа. В Стара Загора домакините отстъпиха с 66:79 (14:19, 20:17, 19:20, 13:23).

Преди седмица в Белгия Берое загуби с 69:88 и така с обща точкова разлика от -32 точки няма да може да се надява на място в групите на турнира като щастлив губещ.

Срещата не започна по мечтан начин за играчите на Любомир Минчев, които така и не успяха да осъществят домакински натиск и да почнат да топят разликата от 19 точки от първата среща. Напротив, Берое се оказа с пет точки пасив след първата четвърт. Във втората четвърт домакините показаха по-добра игра, но изоставаха все още в резултата с 34:36 на почивката. В началото на второто полувреме Берое излезе напред в резултата, но съвсем за кратко, а до края на мача играчите на Белфиус не само стигнаха до успеха, но и го направиха по убедителен начин.

Александър Янев и Майкъл Ди Нуно бяха най-резултатни за Берое с по 15 точки, докато за Белфиус Тре Демпс завърши с 16 точки, а 15 прибави Джувонте Редик.