Берое разгроми Славия насред София (ВИДЕО)

0
-
-

Берое победи Славия в мач от IV кръг на Първа професионална лига. Старозагорци се наложиха с 4:1 като гости на ст. „Славия“. За водения от Александър Томаш тим, това бе първа победа в шампионата. Тя пък позволи на заралии поне временно да се изкачат на второто място в класирането, с актив от 6 точки.

Берое можеше да поведе още в 11-ата минута. Педро Еуженио нанесе страховит удар, Кирев успя да докосне топката, колкото да не попадне в мрежата му, а да се отклони в напречната греда. Славия отговори с изстрел от фаул на Минчев, който обаче не затрудни Перниш. В 22-ата минута гостите поведоха. Като намери Охене пред наказателното поле, който с мощна тупалка прати топката в мрежата за 0:1. Малко преди края Леони подаде към Негруц, който от чиста позиция пропусна да удвои. Фирцулеско от фаул пък не успя да затрудни Марио Кирев.

В началото на втората част вратарят на Славия се справи с удар на Като. Славчо Шоколаров с изстрел извън наказателното поле пък прати топката до дясната греда. В 57-ата минута „белите“ все пак успяха да изравнят. Шоколаров с дълъг пас изведе зад гърба на отбраната Йомов. Той от своя страна пусна успоредно на голлинията към Ивайло Димитров, който от непосредствена близост не остави шанс на Перниш – 1:1. В 66-ата минута Славчо Шоколаров влезе в наказателното поле и се строполи на земята. Вместо дузпа, обаче той получи жълт картон за симулация. В 69-ата старозагорци възстановиха аванса си. минута Карачанаков получи в наказателното поле. Стефан Велев опита да избие топката пред краката му, но вместо това я насочи в собствената си врата за 1:2. Калоян Кръстев можеше да изравни, но ударът му с глава от близко мина над вратата. В 83-ата минута Беоре предреши крайния победител в срещата. Борислав Цонев намери около дъгата пред наказателното поле Педро Еуженио, който с изключително прецизен удар намери долния десен ъгъл на вратата на Марио Кирев за 1:3. Все пак Минчев можеше да върне интригата, но Перниш с чудесен рефлекс изби силният му изстрел от границата на наказателното поле. В 3-ата минута на добавеното време Берое оформи разгрома на 4:1 в своя полза. Педро Еуженио с плътен удар от наказателното поле оформи крайния резултата.

Снимка: beroe.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК