Белчев готов с титулярите за Славия

0

Титулярите на ЦСКА в първия кръг от елита са ясни още отсега. Пред треньора Стамен Белчев няма дилеми кого да пусне срещу Славия следващата събота и единствената промяна би дошла при контузия на някой от основните играчи, пише „Тема спорт“. Армейците гостуват на белите на стадион „Васил Левски“ на 15 юли, събота от 21:00 часа.

Като титуляр под рамката за ЦСКА ще стартира Георги Китанов. Отбраната ще е в познатия си вид – Манолев отдясно, Чорбаджийски и Бодуров в центъра и Недялков отляво. В средата на терена ще действа Пинто, а до него и на позицията зад нападателя по всяка вероятност местата си ще сменят Давид Симао и Кристиян Малинов. Този ход на Стамен Белчев бе изпробван в контролите с Карабах (5:2) и Етър (2:0) и сработи успешно. Като титуляри по крилата сезона ще започнат Десподов отдясно и Меркадо отляво, а Каранга ще е на върха на атаката, като той на практика няма и адекватна конкуренция в момента.

Дилеми пред треньора Белчев може да се появят, след като новото попълнение Тиаго Родригес навлезе в по-добра физическа подготовка. Той бе използван зад нападателя в последната лятна проверка с Берое, като бе на терена през първите 45 минути. На този етап обаче португалецът не е в необходимата кондиция, за да бъде полезен като титуляр. Друг от новите – бразилският офанзивен халф/крило Енрике Рафаел се готви от по-дълго време с ЦСКА, но поне засега ще е резерва. Той, както и крилото Густаво Кулма, който малко закъсня с включването към подготовката, са най-близо да попаднат в стартовите 11. На по-късен етап се заформя конкуренция и на вратарския пост, където за алтернатива на Китанов бе взет литовецьт Витаутас Черниаускас, дошъл от Динамо Букурещ.

Отборът получи два почивни дни след проверката с Берое – събота и неделя, а от понеделник започва подготовка за Славия в Панчарево. ЦСКА премина през лагерите в Австрия и Трявна и 7-те си летни контроли без нито една контузия!

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК