Астана изпадна във финансов колапс

0
1

Превърнатият от Станимир Стоилов доминатор в казахстанския футбол през последните години Астана е в изключително тежко финансово състояние. За това българският треньор сигнализира от няколко месеца, но една сега човек от управата потвърди за проблемите.

„Не е ясно как ще бъде решен проблемът с неизплатените задължения към играчите и треньорите. Това не влияе положително на репутацията на клуба и изнервя допълнително всички. Опитваме се да запазим спокойствие и да не губим контрол, но в същото време УЕФА следи стриктно участниците в турнирите ѝ и може да ни наложи тежки санкции всеки момент“, призна изпълнителният директор на Астана Кайсар Бекенов

„В УЕФА никой няма да слуша оплакванията и обясненията ни. Ако ситуацията не се оправи в близките дни, наказанието не трябва да се подценява. Трябва да действаме много бързо, защото сроковете ни притискат. Засега нищо фатално не се е случило, но предстои много работа да се извърши. Ще е жалко и безотговорно да се съсипе работата на отбор и треньори, които за тези години тухла по тухла изградиха всичко това, което до преди няколко години изглеждаше немислимо. За съжаление, успешните проекти във футбола не са толкова много и могат да се разрушат за отрицателно време“, допълни Бекенов.