Арсенал идва в България! (ВИДЕО)

0

На 21 и 22 октомври в София ще се проведе футболен турнир, организиран от PSL- премиер сокър лига, информира novsport.com. Инициатори на тази лига са трима англичани – Греъм Уорън, Джевън Пейн и Тим Уорнър.

Греъм Уорън заяви, че пилотното състезание се е провело в Благоевград през септември при голям интерес, а турнирът в София ще бъде в Бояна с участието на 16 отбора, разделени в четири групи. За тази година са предвидени общо четири турнира- по 2 в Благоевград и София.

Джевън Пейн каза, че има няколко футболни академии във Великобритания. Той сподели, че се е запознал с Греъм в Банско и там двамата са решили да организират различни турнири по футбол, между които детски, за жени, корпоративни и др. През май следващата година ще има международен турнир за жени в Банско с участието на два отбора от Великобритания – Арсенал и Уест Хям.

Амбицията на инициаторите на сокър лигата е да организират около 40 турнира годишно, много от които да бъдат корпоративни и по браншове – на хотелиерите, банкерите, застрахователите и т.н., в които да участват отбори от Великобритания и от Европа. А в края на годината да се проведе финален турнир с всички шампиони.

Заявки за турнира в София могат да се правят онлайн на сайта на лигата, като таксата за участие е 500 лв за отбор от 10 души. Организаторите са подготвили много изненади за участниците и зрителите – безплатни сандвичи, минерална вода, безалкохолни напитки, ВИП зона и много други интересни екстри и изненади.