Арена Бургас – най-модерното съоръжение за лека атлетика на Балканите

0

Арена Бургас ще е най-модерната залара за лека атлетика на Балканския полуостров. Това обяви зам- кметът

[sociallocker id=5830]

по спорт в морския град д-л Лорис Мануелян.

Той каза, че дава тази смела прогноза, след като се е консултирал с експерти в бранша.

„Говорих с представители на фирмите-изпълнители на проекта, разговарях и с хора, които се занимават от десетилетия с лека атлетика. Срещал съм се с ресорни заместник-кметове в много балканки градове. Всички са единодушни, че Арена Бургас ще е едно бижу, което ще е най-модерното на Балканите. От Виена на югоизток няма да има по-модерна и функционална зала за този спорт. Все повече се убеждавам, че тук ще могат да се провеждат наистина състезания на суперниво и смятам, че тази зала ще приема най-добрите атлети от целия свят, а не само от Европа”, коментира д-р Мануелян.

Както е известно, Лорис Мануелян има идея в Бургас да се провежда и международен силен турнир по лека атлетика, който да стане традиционен. За целта ще бъдат привлечен сериозни спонсори, които да осигурят наградния фонд. На този етап обаче тази идея е все още на ниво предварително маркетингово проучване, най-вече защото залата все още не е готова за експлоатация.

Въпреки лошото време строителните дейности по залата продължават. Вече са издигнати първите основи, като ясно се очертават вече съоръженията, пистите и залите. Крайният пусков срок е лятото на 2018 година. На този етап няма причина той да не бъде спазен.

Източник: BGathletic.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]