Ангел Стойков пред KS: Браво на феновете на Спартак (Вн), така се прави! Бургаските привърженици да вземат пример от тях

0
-
-

Една от горещите теми в последните дни е триумфът на феновете на Спартак (Варна). С борба на всички фронтове и след намесата на премиера Бойко Борисов, те успяха да върнат на клуба стадиона, с всичките му прилежащи територии. „След 11 години изтощаваща борба, след толкова проблеми и мръсотия извоювахме това, което принадлежи на спартаклийската общност. Аз лично благодаря от сърце! Спартак Варна – Прераждането”, написа след страхотната вест водачът на ултрасите на Спартак (Вн) Стефан Калименов.

Ситуацията със стадиона на Спартак (Вн) изключително много прилича на тази с двата стадиона в Бургас – „Черноморец” и „Лазур”. Именно поради долу-горе същите проблеми, както в морската ни столица, в момента Нефтохимик е принуден да „емигрира” в Българово, докато Черноморец трябва да плаща сериозен наем, за да ползва съоръжението в кв. „Акациите”.

За да коментира темата с успеха на феновете на Спартак (Вн) и най-голямата болка на футболната общественост в Бургас – липсата на база – KotaSport.com потърси настоящия селекционер на България U19 Ангел Стойков. Той е бивш футболист на „соколите” и юноша и бивш треньор на „акулите”.

„Изключително съм щастлив за страхотното развитие по казуса със стадиона на Спартак. Това е една предпоставка да се възроди името, марката и традициите на един исторически важен за българския футбол клуб. В голяма степен, заслугата това да се случи е на феновете на тима. Огромно браво! Така се прави! Привържениците на отбора доказаха, че с желание, постоянство и упоритост, няма невъзможни неща.

Болната тема за базите в Бургас съм убеден, че може да се реши по същия начин. Но бургаските фенове на футбола трябва да са много по-активни. Да заемат твърда гражданска позиция и да отстояват вижданията си до край, както направиха привържениците във Варна. С едно или две шествия няма да стане. С огромно съжаление мога споделя, че за момента това нещо в Бургас не се случва. Феновете ги е обзела странна апатия към случващото се с любимите им отбори и по-конкретно със стадионите, на които са играли редица футболни идоли. Надявам се да вземат пример от варненските колеги, които показаха пътя. Искрено се надявам в обозримото бъдеще Черноморец, чийто юноша съм, да си вземе стадиона и да не се стига до срамната ситуация да плаща наем за стадиона, кръстен на отбора. Това ще бъде огромен стимул и за феновете на тима”, коментира за KotaSport.com Ангел Стойков.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]