Поморие засия в приказни коледни светлини (СНИМКИ)

0

Коледното дърво на Поморие грейна в пространството до НЧ „Просвета 1888”, а небето над града бе озарено от пъстроцветни фойерверки. Превърналото се в традиция запалване светлините на елхата отново беше дочакано от десетки развълнувани хора. Най-малките зрители бяха и най-нетърпеливи, децата помогнаха на кмета Иван Алексиев да отброи последните мигове и да включи многобройните лампички. Заедно с него на откритата сцена се качиха и заместник-кметовете Янчо Илиев и Кунчо Гайдов.

 „На прага сме на новата година, очакваме я с нови надежди и желания, но първо трябва да изпратим старата и е нормално всеки един от нас да направи своята равносметка за отминалите месеци. Ние като екип също го направихме и смятам, че 2016 беше успешна, мирна и благодатна. Благодатна за туризма, за лозарите, за рибарите, за града ни”, каза кметът Иван Алексиев и пожела на всички още по-успешна и щастлива 2017.

Тържественото запалване бе последвано от концерт на Владимир Ампов – Графа. На откритата сцена под елхата се представиха децата от Детските градини „Детелина” и „Веселушко”, талантите от ЦПЛР – Общински детски комплекс Поморие и музикантите от Общинския духов оркестър.

Освен новото 13-метрово коледно дърво, тази година Поморие посрещна празниците с красива нова украса, два светещи цветни фонтана и изобилна културна програма. Коледното настроение бавно завладява Поморие, неговите жители и гости.

Вече текат номинациите за десетте най-добри спортисти, чиято пищна церемония по награждаване предстои съвсем скоро. В ход е и конкурсът за най-оригинална външна украса на сгради, а до 15 декември всички поморийски деца ще могат да изпратят писмата си до Дядо Коледа благодарение на специалната пощенска кутия, поставена в центъра на града.

Вижте какво още предстои ТУК.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК