Нови медали за родното Таекуон- До WTF в Истанбул

0

Второ бронзово отличие само за седмица записа Алексадър Джорджев от Гладиатор Дупница, който дебютира при юношите тази година в категория до 59 кг. Ванеса Маркова в категория до  49 кг завоюва бронз след цели 5 битки, четири от които победоносни.

Това се случва отново в Истанбул, където националите ни продължават да се борят на турнира с ранг G1 –Turkish open.Той се провежда непосредствено след края на Европейското първенство на което националите ни направиха нечуван фурор и само за 3 дни спечелиха 13 медала за страната ни.

„Гладиаторът”  – Александър Джорджев извоюва бронза сред 61 участника в категорията си, след 4 победи, две от които с представители на домакините от Турция. В битка за среброто Сашо срещна един от най-силните опоненти от Иран, който в последните секунди надделя над нашето момче с 26:20.

Ванеса Маркова се представи повече от отлично и след пет „мъжки” битки, нашето момиче спечели бронзовото отличие. Срещите на Ванеса преминаха, с победи над представителка на Казахстан, след това с 20:0 елиминира туркиня. В трета среща Ванеса победи представителката на Азербайджан със „златна точка”, а в мача за медал преодоля и германката с 13:11. За среброто Ванеса отново срещна домакиня от Турция, която надделя.

Даниел Ладжев, също дебютант при юноши показа боен дух, но отпадна на четвъртфинал, както и Любомир Богданов. Играта им бе на ниво, но малко не им достигна до медалите.

Днес в битки излизат Митко Джорджев, Луиза Захариева, Мари Илиева, Илина Иванова и Емилия Тасева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук

Enter Captcha Here : *

Reload Image