Нефтохимик със суперпроект за нов стадион

3

Ръководството на ПФК Нефтохимик е изготвило нов проект за изграждане на стадион в квартал Долно Езерово. Той е значително по – модерен и професионален от този, който бе представен преди няколко месеца.

На мястото на сегашното овехтяло съоръжение трябва да се изгради нов комплекс. Той ще бъде с терен за официални срещи, две тренировъчни игрища, седящи места за 3000 души, както и изкуствено осветление. Ще има административна сграда, нови съблекални с модерни душове, зали за масаж, фитнес-център за физическа подготовка. На него ще може да се води професионална подготовка, но ще се играят и мачове от Първа лига. Общата инвестиция може да достигне 4 милиона лева, ако се инвестира във всичко, което е планирано в проекта.

Стадионът ще бъде общинска собственост. Финансирането ще бъде осигурено от държавата и община Бургас. Изграждането на съоръжението би трябвало да залегне в капиталовата програма на общината в Бюджет 2018 година. Това ще бъде ново спортно бижу, което ще е от полза на бургаския футбол.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

3 КОМЕНТАРИ

  1. 3000 е много малко, за някой по интересен мач хората ще висят по дърветата и ще гледат от покривите на къщите

  2. Другата седмица ще представим на кмета проекта за финансиране и ще чакаме пред вратата

  3. 3 000 места ??? … Това лятно кино ли ще бъде или стадион…. Общината загуби 2 стадиона заради Събев, Йоан Костадинов и разни други хитреци, сега ще строи стадион в кварталите !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук