Недялко Москов: Христо Янев няма място в бургаския футбол!

3
-
-

Несебър постигна много важна победа във Втора лига. „Делфините” се наложиха у дома с 3:1 над Спартак (Пл). Успехът бе ценен с оглед на факта, че цяло полувреме възпитаниците на Николай Русев играха с човек по-малко, а и трите точки почти гарантираха място на тима в професионалния футбол и през следващия сезон. След срещата изпълнителният директор на Несебър Недялко Москов даде интервю за KotaSport.com.

Г-н Москов, честита победа. Вашият коментар за мача?

Благодаря. Много съм доволен от успеха. За нас това беше много важен мач. Бяхме в средата на таблицата, но

с тези 3 точки със сигурност оставаме в групата.

Единственото лошо е, че ще имаме доста наказани за следващата среща. Но това е футболът. След като останахме с 10 души, заиграхме по-силно, по-агресивно. За първи път виждаме толкова желание в отбора през тази пролет.

Преди Нова година разкрихте за финансови проблеми в клуба. Какво е положението с днешна дата?

Всичко е наред. Имахме затруднение за около 3-4 месеца. Всички го знаеха, не сме го крили. Но момчетата играха, раздадоха се. С днешната дата дължим няколко премии. Мисля, че през тази седмица ще изчистим и тях.

Заплатите са платени

Следващата е на 15 май. Единствено премиите. Това е на този етап.

Бихте ли се ангажирали с коментар за представянето на отборите от региона? Във Втора лига има три морски тима, които по всеобщо мнение се превърнаха във фактор, което пък е радващо за бургаския футбол като цяло.

Много се радвам, че бургаските отбори се представят много добре във Втора лига. Винаги като свърши наш мач, първата ми работа е да видя останалите отбори от региона какво са направили. Движим се в комплект в класирането. Много ме радва фактът, че

всички бургаски отбори играят добре, развиват се.

Мисля, че и трите отбора играем добър футбол. Който дойде на стадиона, не съжалява. Срещу Спартак (Пл) имаше доста хора, които ни похвалиха за играта. По същия начин са Поморие и Созопол – работят професионално, развиват се. Пред всички ни е ясна целта, всеки си работи. Няма никакви оплаквания от нищо. Дори когато ние имахме финансови проблеми, се държахме мъжката, играхме без да се оплакваме. Радвам се, че и трите отбора в региона вървят напред. Мисля, че е въпрос на време някой от нас да влезе в Първа лига. Но на този етап не е и нужно, защото в Първа лига няма и голяма яснота. Виждате какъв е форматът. Повечето хора не знаят регламента – кой срещу кого играе, кой отпада, кой остава… Дори аз не мога, а и не се мъча.

Споменахте Първа лига. Там също има бургаски представител, който се бори за своето оставане сред най-силните родни тимове. Как бихте определили тяхното представяне, могат ли да запазят мястото си в елита?

Знам кои хора управляват клуба. Г-н Бошнаков е изключително сериозен човек. Скоро се учудих, когато видях интервю с Христо Янев, в което казва, че имал много да говори. Познавайки г-н Бошнаков, убеден съм, че няма какво да каже. Не вярвам да имат финансови проблеми. Знам, че

с днешна дата всичко е изплатено.

Имат да взимат половин премия. Но като погледнем там какво става, за мен

Нефтохимик играят най-грозния футбол в Първа лига.

Бях на мача с Пирин. Мислех, че пак са наказани, защото стадионът беше празен. Но това е нормално с оглед играта, която Нефтохимик показва. Аз си тръгнах в 60-ата минута. За мен това е срам! Не може с тези футболисти, да играеш по подобен начин. Взеха се много добри футболисти. Като заплати бюджетът се вдигна три пъти. А отборът е на същото място, както преди това. Тръгнаха с политика да играят бургаски футболисти. Аз бургазлии не виждам – само Янко Георгиев и Яни Пехливанов. Всичко друго са външни играчи, скъпи. С тези футболисти,

играта на Нефтохимик е повече от срамна.

Отборът не играе приятен за окото футбол. Чувам само как някой се оплаква, как нещо не е наред… Знам какви заплати се взимат там. Имат много сериозни месечни възнаграждения футболистите, треньорите – също. А футболът е на много ниско ниво. Трябва да се замислят как ще продължават, защото с това, което показва Нефотхимик, скоро време може да го видим при нас във Втора лига. А това ще е най-жалкото. За мен най-добрата формула е 3 отбора в „Б” група и един – в „А” – да захранваме с футболисти елитния тим. Но ако продължават така, няма да я докарат доникъде, а само до там – да отпаднат. И това ще стане, ако не се вземат мерки по най-бързия начин.

Ако трябва да обобщим, твърдите, че в Нефтохимик взимат добри заплати, всичко е изрядно откъм финансирането, играят добри футболисти, а същевременно се демонстрира непривлекателен футбол. Къде тогава според Вас се корени причината за това?

Директно Ви го казвам –

причината е в треньора.

Този треньор не подобри нищо в отбора. Само виждам, че се говори за някакви модерни неща, модерна работа. Чувам за скандали между треньори и футболисти. Постоянно има напрежение по оста треньор – футболисти. Треньорът излиза и казва, че има проблеми, щял да говори много. Един мъж излaиза и казва какъв е проблемът. Аз винаги съм постъпвал по този начин и сега пак го казвам. Малко хора в Бургас биха го казали, а аз го казвам. В Нефтохимик причините за тази игра са в треньора. За мен

този треньор няма място в бургаския футбол.

Особено като се има предвид колко добри треньори са били начело на Нефотхимик и отборът е вървял. Димитър Димитров – Херо е един  от най-добрите треньори в България. Покрай него бяха 20-ина други треньори. Все ще се намери един добър бургазлия, който да е научил нещо от Херо. Ние бързахме да изгоним Тошко Киселичков, Димчо Ненов, Пламен Михов – наши хора, бургазлии и да сложим чужд треньор. А той не е променил нищо. Единствената промяна е, че вече има някакви интриги и напрежение. Не може един треньор да излезе и да каже, че ще говори много, но не му било сега времето. Какво има да каже? Да излезе и да го каже! Това е напрежение в отбора. Казвам Ви още веднъж – познавам г-н Бошнаков и знам, че

този човек и последните си пари ще даде, но всичко да е наред.

Той е толкова коректен човек, че не може да бъде. Не знам треньорът какво има да казва. Взеха му всички футболисти, които иска. Абсолютно всички. Има заплати, да не Ви казвам какви. И той продължава… Отборът е на същото място. Аз не виждам да се подобрило нещо. Единственото, което се подобри – три пъти се вдигнаха заплатите в клуба. Същевременно

в клуба се играе за най-високите премии в Първа лига, след тези на Лудогорец.

А отборът е на същото място. Мисля, че с този треньор не ни чака нищо добро в бъдеще. Трябва да се реагира по най-бързия възможен начин. Втори мач гледам на Нефтохимик – предния път изгасих телевизора, сега си тръгнах от стадиона. И не съм само аз. Звънях на 4-5 човека, които са фенове на Нефтохимик, да дойдат на мача с Пирин. И те ми казват: „Абе, как ще гледаме този Нефтохимик?”. Това са футболни хора. Ако Нефтохимик ще отпадне, ще е пагубно за бургаския футбол. Това ще ме заболи най-много. Трябва Бургас да има отбор в Първа лига. Ние сме 3 отбора във Втора лига – добри отбори, произвеждаме футболисти – млади, кадърни… Както се казва – да работим за тях, да им даваме футболисти, да имаме едно прекрасно сътрудничество. Както аз в момента имам с ръководството и на Поморие, и на Созопол. С президента на Нефтохимик също съм в добри отношения. Същите думи, които ги казах на Вас, ще му ги кажа и на него, когато го видя. И това не е само мое мнение. Просто някои хора не искат да го кажат. Убеден съм, че ако отборът играе добре, да не са 10 хиляди, но 5 хиляди ще ходят на всеки мач.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Bravo
Bravo
6 години по-рано

Bravo Nedqlko!!! Nai-nakraq nqkoi da kaje istinata v ochite!

Георги Табаков
Георги Табаков
6 години по-рано

Гледам, че ги разбираш нещата вземи стани ти треньор на отбора малко да потръгнат нещата. Ако ставаше с приказки в България всички щяхме да сме световни шампиони. То това да не ти е да ходиш при Боби да му се молиш ти знаеш много добре за какво…..

Fkdkswk
Fkdkswk
6 години по-рано

Цял живот, ще си осранеш лаладжия!!! На приказки си първи!