Кирил Събев: Милея за Нефтохимик!

0
-
-

Предлагаме ви мнението на един от най-сериозните фенове на Нефтохомик за ставащото в клуба. Това е Кирил Събев. Той е категоричен и силен в своята позиция.

„Когато казват, че феновете на Нефтохимик са ненормални са абсолютно прави. Феновете не търсят спонсори за отбора си, не участват активно в управата на клуба, не боядисват стадиона си, не монтират седалки ( в Долно Езерово при започването от Б окръжна), не възраждат отбора си, нито се срещат с кметове и премиери за да съществуват. Точно за това ние не сме нормални. И се гордеем с това. Може би досега щяхме да се откажем! От 12 години всеки сезон за нас е последен. И все пак оцеляваме. Ще го направим пак! Ще стоим зад любимия отбор, който ще бъде в състав от юноши, но милеещи за клуба. След последния мач от елитната U19 те пееха в съблека песни за Нефтохимик. Време е да чуват това докато са на терена, състезавайки се за мъжкия отбор. И ние ще сме там заради тях. Както те ще са там заради нас.

Всеки има претенции да се нарича „Истинския отбор на Бургас“. Аз вече не искам. Бургас не заслужава да има отбор. Община Бургас има 3 спортни зали, а в момента се строи и Арена Бургас, 3 -4 плувни басейна и… половин стадион Черноморец, който се разпада. В Бургас не може да има футбол. Ние имаме мечти. Не да играем в Лига Европа или Шампионска лига, нито да печелим титли и купи. Поне не засега. Искаме нещо нормално. Свой дом и сигурност. Едно нормално съществуване. Аз няма да се откажа от отбора. Знаейки, че го има, ще се интересувам от него и ще го подкрепям. Призовавам всеки, който милее за Нефтохимик да го направи. И нека го стори още днес в Българово от 18:00, когато Нефтохимик U15 ще срещне Лудогорец U15 в полуфинал на Държавното първенство.“ – това написа Кирил в писмо до нашата редакция за рубриката „KotaSport Репортер“. Всеки един привърженик може сам да си направи изводите.

Припомняме на читателите на KotaSport.com, че всеки един от Вас може да стане своеобразен репортер в нашата медия. В рубриката ни „KotaSport Репортер“ поместваме Ваши материали – новини, сигнали, коментари, анализи, снимки… Всичко, което Ви се струва интересно и любопитно от света на спорта, може да ни изпращате на редакционната поща на сайта NEWS@KOTASPORT.COM. Ние от своя страна ще публикуваме Вашия материал в сайта. Няма да бъдат допускани (или ще бъдат цензурирани) материали, съдържащи нецензурни изрази, обиди на етническа или религиозна основа.