„Зелените“ дадоха отговор на „акулите“

7

Уважаеми съграждани,
Днес , докато будната част от футболното общество на Бургас се опитва да спаси остатъка от футбола в Бургас , ставаме свидетели на декларация на привържениците на Черноморец , целящи създаване на разделение и манипулация на общественото мнение.
В отговор на „твърденията“ им, сме длъжни да дадем няколко фактологични разяснения и да обясним , че е добре да се подготвят преди да излизат с подобни твърдения.
Първо ще започнем с това, че в самото начало на кампанията, ние привържениците на Нефтохимик , предложихме на нашите колеги да започнем и извървим пътя към спасението на футбола в града заедно, преглъщайки всичко онова , което бе сторено от синята върхушка в Община Бургас през последните 12 години, започвайки с опита за сливане на двата отбора и поредния опит за убиването на Нефтохимик за сметка на Черноморец през 2006 година и минало през мълчаливото „неодобрение“ от страна на същите тези сини привърженици….
Второ , когато се борави с думата история, е добре да разбираме, как да я използваме. Може би за всеобщо учудване люпилнята в Акациите , както бе наречен стадион Черноморец , построена с добровлчески труд от граждани на град Бургас , е била дом за Нефтохимик през 1964, 1965 и 1966г , цели 4 години преди повторната поява на името Черноморец на футболната карта през 1968г.
Трето, ако сте неприятно изненадани от посланието „ФУТБОЛ В БУРГАС – КОГА?” ще ви припомним, че и двата ваши клуба с името Черноморец са с аматьорски статут в А окръжна ФГ, а нашият клуб Нефтохимик е с единия крак във В група . С други думи за трети път Бургас може да остане без професионален футбол в историята на футбола в града! Това е всичко друго, но не и футбол за град като Бургас и ако Вас ви удовлетворява това, ние имаме самочувствие на най-успешния клуб в бургаската история и не приемаме подобно състояние.
Защо Лазур ли? Защото Лазур въпреки окаяното му състояние е единствения стадион в Бургас, който отговаря на определението стадион.
Четвърто , всеки един от ветераните, настоящи футболисти и юноши излезли от Бургас независимо от кой отбор, и в момента защитават емблемите на клубове от други градове, са застанали зад каузата по собствено желание , с едничката мисъл да помогнат за спасението на футбола в града.
Не искаме да делим нашите деца! Дали от Нефтохимик, дали от Черноморец, дали от Звездичка, дали от Бургас спорт, дали от Бъдеще, дали от Локомотив, дали от Чайка, дали от Свети Никола! Те са от Бургас! Те трябва да знаят, защо са избрали този спорт, през какво минават и къде ще стигнат! Ние искаме тези деца да остават в Бургас и да радват бургазлии, а не други привърженици.
Уважаеми бургазлии, ние ще продължим нашата борба за да може в Бургас да се играе футбол от високо качество! В Бургас! От бургаските клубове!
Независимо , кой е на дъното или на върха! Защото Бургас е футболен град , защото Бургас е дал много футболисти на България и продължава да ги създава!
И нека всеки който милее за това да ни подкрепи!

7 КОМЕНТАРИ

  1. не отговорихте като се върне стадион Лазур, кой ще му плаща разходите, нали давате отговори

    • ама защо трябва да е общински бе? Има си собственик, той си решава. Човекът го е купил от друг частник. СТадион Лазур НИКОГА ПРЕДИ не е бил общински, за да бъде някога отново такъв

  2. Ебати тъпия отговор. Мели го, режи го, то си знае неговата. Дай, та дай. Еми вземи си, като си много оправен. Завлякохте града със сума ти пари, а сега сте недоволни, че и още искате. То не беше черно тото, то не бяха уговорени мачове, то не беше точене на общината. Че и децата включихте в играта. Спрете се малко, отгледайте се, кой ви караше да влизате в Първа лига и да влезете в дългове до ушите. Я си помислете пак. А, като се сетите, всички въпроси към него (тях). Той или те ви докараха на този хал. А за работническото отборче на стария Нефтохим не се палете много. То обикаляше от стадион на стадион като вас сега. А и какво да прави, като никой в Бургас не го припознаваше за свое. Е, в Камено и Българово сигурно ви припознават. Те са си ваши хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук