Жирона раздразни Барселона и си изпати много лошо (ВИДЕО)

0
barcelona luis suares lionel mesi
-
-

Барселона прегази с 6:1 Жирона при домакинството си на Камп Ноу в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. „Каталунците“ изненадаха всички дошли на стадиона в началото на срещата, но всичко се нареди в останалите минути, като отново главно действащо лице беше Лионел Меси.

Още в 3-та минута Порту откри за гостите, след като открадна топката от краката на Умтити и се възползва от излизането на Тер Щеген, за да отбележи за 0:1. Само две минути по-късно обаче Луис Суарес възстанови равенството, след като Лео Меси го изведе зад гърба на защитата и уругваецът не сбърка сам срещу вратаря.

Барселона се отърси от мудното си начало и в 30-та минута Меси изведе своя тим напред, след като получи в наказателното поле, финтира двама защитници в опит да си отвори пространство за стрелба и натисна спусъка, пращайки кълбото в мрежата. Само шест минути след това „каталунците“ получиха право на пряк-свободен удар на около 20 метра от вратата и отново аржентинският магьосник показа на какво е спсобен, мушвайки топката под скочилите в стена футболисти и покачвайки на 3:1.

Минута преди почивката пък отново Суарес бе точен, като този път атомното трио в нападение Меси-Коутиньо-Суарес се развихри. 10-ката на Барса изведе Коутиньо, който успя да пусне перфектен пас за уругвайския си съотборник и за Луис не остана нищо друго освен да чукне топката в мрежата.

След началото на второто полувреме домакините не свалиха гарда и в 66-та минута Коутиньо взриви Камп Ноу с истински шедьовър, след като сам обработи топката около наказателното поле и с бързо завъртане се освободи, след като отправи перфектен фалциран удар към далечния ъгъл за 5:1.

В 76-та минута дойде и моментът за хеттрика на Суарес, за който Дембеле се отчете с асистенция.

Така Барселона увеличи аванса си пред Атлетико Мадрид на 10 точки преди „дюшекчиите“ да изиграят своя мач от кръга, като каталунците вече имат 65 пункта в актива си. Жирона пък са 9-ти с 34 точки.