Вижте заплатата на Тодор Неделев в Ботев

0
-
-

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, който само преди две седмици официално се завърна в клуба, след като ръководството се споразумя с Майнц 05, ще получава по 5000 евро на месец от „жълто-черните“.

Любимецът на „бултрасите“ още миналия сезон се отказа от част от парите, които трябваше да получава по договора си немския клуб, за да може да играе за „канарчетата“. На практика Тошко е първият, който ще се възползва от новия таван на заплатите в клуба, който бе вдигнат от 3000 на 5000 евро, пише „Меридиан Мач”.

В Пловдив са уверени, че инвестицията не само си струва, но съвсем скоро ще може и да се възвърне с нов трансфер на нападателя зад граница. По-голямата част от приходите от него ще отидат в Майнц, но и „жълто-черните“ ще вземат 40 процента.

Ръководството на Ботев е предложило същите условия и на Омар Косоко, чийто контракт изтича в края на годината и от клуба искат да го задържат. Роденият във Франция национал на Бенин навлезе в отлична форма в края на миналия сезон и я потвърди и в първия двубой срещу Партизани. Косоко със сигурност ще остане в тима до края на евроучастието и ще е на линия и двубоите с Бейтар или Вашаш.

Припомняме, че тази вечер от 20 часа в Бургас Ботев приема албанския Партизани в пресявките на Лига Европа. „Канарчетата“ спечелиха първата среща с 3:1 като гости.

loading...